16 Kasım 2011 Çarşamba

kings of convenience:me in you _______________ arch




      k.o.c. ın son videosu me in you. durum enteresan; şarkı iki yıl önceki albümden, video yeni. şarkı benim için mühim değil, videoyu konuşalım. şimdi bu beyler norveç in hardanger köyünden. hava diyolar, bizim burada pek iyi olmaz, böyle güzel havaları yakalamışken bi videosunu çekelim dedik diyolar. panoramahardanger diye bi ekip var. onlar geliyo, oğlanları evin çatısına çıkarıyo, ordanda böyle çekiyolar. 
      sonuç, muazzam. kent dokusu insanı içine çekiyo. içinden nehir geçen bi yerleşim, belediyenin yaptırımları kuvvetli ki binalar arasında dil birliğini yakalamışlar. gözü yormayan, down to earth bi atmosfer, bu köye gidip şöyle bi ay kalsan, ooh mis, iyi detox olur. 
      bu vesile ile çarşamba günü haftanın architecture video günü olsun dedim. bakalım nasıl oluyomuş? architecture,music,video hepsi kol kola. 
      + bölge ilginizi çektiyse, panoramahandanger in sitesinde yörede hazırlanmış videolar var. muhteşem bi doğa. hani ortaokul coğrafyada vardı, norveç kıyılarındaki fiyordlar falan, hakikaten öyle. 
       ++ bide bu hardenger diye google a bahsedince, hardanger nakışı diye anlatmaya başlıyor. böyle iğne oyası, beyaz iş gibi bişe. demek bu çeyiz işleri norveç te de popüler. ilahi norveç! alemsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder