22 Kasım 2011 Salı

foster the people:call it what you want





        bir yaz vardı, geldi geçti, adı yaz 2011 idi. işte o yaz en çok dinlediğim isim, foster the people. helena beat, houdini ama en çok pumped up kicks. grubun son single ı onlar kadar güzel olan "call it what you want". şarkı güzel, modern disco glamour.
        ama bu ara, şarkıdan çok konuşulan videosu. iyi video dediğin öyle olmalı zaten, kendinden konuşturmalı. çok fancy bi malikanede, bir sürü gariplikler, bir sürü yere göndermeler, herkese etkisi başka. benim aklıma ilk gelen -yuh! deseniz de- carrie 1976 oldu. hortumdan fışkıran su, kovadaki  kırmızı sıvı ve ortalığa saçılması, son sahnelerdeki çatapatlar filmde milleti elektrik çarparken çıkan kıvılcımlar vs. istesem malikaneyi de the shining e bağlarım. tüm bunlar aklıma geldi çünkü video da hakikaten bir slasher havası var. zenginlikten bunalmış gençler, etrafta cıvıl cıvıl kızlar... devamı olsa çok kan akar, benden demesi.
       yönetmen ace norton, eline sağlık. hocaya buradan değinmek yerine, bi günü ona ayırayım, kendine özel bir başlığı olsun isterim. kesinlikle görülmesi gereken işleri var. 

       + bu yazdan geriye kalanlar için bknz:



  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder