18 Kasım 2011 Cuma

bombay bicycle club:shuffle


   


        son birkaç ay içinde en çok dinlediğim albüm; bbc, "a different kind of fix". benim gözümde bu grubun başarı grafiği hep yükselerek ilerliyor. jack steadman, bildiğin müzsyen, iyi yazar, iyi çalar, iyi söyler. benim müziğin yarını için güvendiğim brit alex turner kişisidir ama kendisi bir iki yıldır josh homme un fazlasıyla etkisine girdiği için son dönemde doyurucu işler yapamamaktadır. aklıma geldikçe sinirleniyorum.  neyse konu dağılmasın işte bu jack benim için yeni alex olabilir. adamların müziğe dair kaygıları var. elektroniğin her türün içine sızdığı bi dönemde çıkardıkları bi önceki albümleri akustikti. ilk duyduğumuzda şaşırdık tabi akustik ne be! diye. ama durup dinleyince anlıyosun. konsept albüm kaygıları var, en güzel bi şey. bizim için herşeyin başı konsept. bu albümleri de öyle. ikinci şarkı beşinci şarkı diye dinlemiyosunuz, albüm bir bütün olarak masada.  
         shuffle a gelirsek; on numero. tertemiz, akıp giden bi oyun havası. albümde bunun ikizi de var, çift yumurta. onu da haftaya çalayım. şarkı kendini dinlettikçe dinletiyo, bi yerden sonra "it gets ethereal, feet ain't on the floor" oluyosun, yalan değil.
         video basit ama şarkıyı, gençliğin enerjisini iyi yansıtmış. bu şarkı için bi video çekmişler, onu beğenmemişler. yerine böyle berlin deki amsterdam daki günlerinden ortaya karışık bunu yapmışlar. 
         + ilk haftayı bitirdik; haydi gidin, yiyin, için, gezin, pazartesi burada olun.
         + son demem şudur; bombay bicycle club dinleyin, çok dinleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder