24 Kasım 2011 Perşembe

howler:back of your neck


        günün musikisinden önce bloga dair bi kaç laf edeyim, sıkıntımı anlatayım. rockrockorock; ana akımdan uzak, birbirinden çok farklı müzik türlerini içinde barındıran, kabaca indie diye adlandırdığımız geniş ailede yapılan en taze işleri bir araya toplamak gayesiyle doğdu. ama müzikle olduğu kadar video estetiğiyle de haşır neşiriz. sıkıntı tam da bu noktada. parçaların piyasaya çıkışları o kadar yeni ki henüz ortada videoları yok. acaba videolar çekilene dek beklesem mi diye düşünüyorum ama yayınlanmış iyi parçaları da bekletmeden bi an önce paylaşmak istiyorum. o zaman napıcaz?? 
        sanırım mümkün olduğunca videolar yapıldıktan sonra parçaları paylaşmaya gayret edicem. ama; çok keyif aldığım parçalar olursa da videoyu bekleyemem, arkadaş. (blog, mlog zor işlermiş)
       


        howler, amerika dan yeni çok yeni bi grup. amerikan malıyla pek işim olmaz ama güzele güzel demeyi bilmek lazım. şimdiye dek yayınladıkları bir ep leri var, beş şarkılık; this one is different. ama içinde öyle farklı bişe yoktu, ben çok tutmadım. hemen the vaccines e benzetilmiş, ama bi durun ya sorarım the vaccines ne zaman büyüdü de özenilecek grup oldu. her amerikan indie band solisti gibi burada da "new" julian casablancas olma hayali var. ama olmuyo tabi, julian casablancaslar öyle kolay yetişmiyo.
 
      sonra bu hafta debut albümün ocakta çıkacağı haberi geldi, bu şarkı ortalıkta dolanmaya başladı. işte, şimdi gözüme girdiler. önceki parçalarını sunkissed garage pop rock diye betimlemek doğru. back of your neck te 60s surfrock iyice tavan yapmış. that thing you do! tadında olmuş, ama müzikal anlamda tabi. sözler, anlatılanlar modern gençlerin ruh halleri. sanki altmışlarda yapılmış bi şarkıya yeni sözler yazıp piyasaya sürmüşler. parça çok keyifli, albümü merakla beklemeye sebep. 

       + bu yıl, surfrock melodileri popüler olmaya başladı the drums sağolsun, muhtemelen 2012 nin de trendi olacak. gruplar tam surfin olmasalarda en azından sunkissed olmaya gayret ediyorlar. 

      ++ grubun daha önceki single ı "i told you once" 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder