18 Ocak 2012 Çarşamba

liricas analas:siemis__________________________arch


         bu ne ya! diyosunuz, haklısınız. isviçreli bir grup gencin dünyada çok az insanın konuştuğu rumantsch dilinde hip hop yaptığı absürd bir video. şimdi durun ve video nerede çekilmiş bir bakın???
         evet, therme vals. evet, peter zumthor. yaaa!! avrupa'ya bazen sırf bu yüzden özeniyorum. en abuk sabuk işleri yaparken bile böylesine muhteşem malzemelere erişme imkanı sunduğu için.
         therme valse, evrenin en büyülü yapılarından biri. mimarlığın üç temel prensibi hikayelerini bırakıp, mimarın gönlünden geçeni söyleyeyim size. mimarın yegane amacı, bu dünyadan ayrı kendi atmosferi olan bir mekan yaratmaktır. hani bu evrende bi'sürü gezegen var. hepsinin kendi şartları var. ölçeği ne olursa olsun kendi gezegenini yaratmak. insanlar bu mekana girdiğinde, dünyadan sıyrılsın, mekanın atmosferinde yaşasın. dışarıyı unutsun, o zaman diliminde o mekanda var olsun.
        benim asıl niyetim budur. therme valse hayalini kurduğum kıvamda bir bina olduğu için onu çok kıskanıyorum. bu dünyadasın, sonra bi'koridordan geçip başka bi'gezegene düşüyosun. bu işin içinde kesinlikle büyü var.

         +binayı tanımak isterseniz, astral seyahat niyetine;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder