12 Aralık 2011 Pazartesi

ty segall:girlfriend




       parça çok taze değil, geçen sene yılbaşı zamanlarından. enerjisi pazartesiye uygun düştüğünden dinleyebiliriz. ty segall, enteresan bi adam.
      aslında yaşı daha genç ama sanki böyle 1994den günümüze ışınlanmış gibi. kurt cobain öldüğünde hayatı duran tiplerden. müziği, saçı başı, kılığı buram buram grunge. lakin memleket seattle değil, san francisco.  geçen sene melted i çıkardı, üstüne bu sene goodbye bread geldi. tabi lo-fi nin avantajı, senede bi albüm pırtlayabilirsin. maalesef iki albümde de bu parçaya denk yok. 
       video ayrı bi hikaye. official değil. high5collective çalışması. bunlar böyle bi grup artist, biz sevdiğimiz sanatçılardan esinlenip bişeler yapıyoruz diye çıktılar ortaya, bahar sonu yaz başı falandı. bir sürü gönüllü video çektiler. girlfriend de onlardan biri. tabii piyasaya kendilerini tanıttılar şimdi işleri kapmaya başladılar. citiziens! için bi official video yapmışlar. çok daldan dala oldu ama bu citiziens! da bayağı yeni bi grup, bahsedelim. ingiltereden modern electropop. debut single bu hafta çıkıcak yanlış değilsem. parça, true romance. bunun aslında bi ilk videosu vardı, bi hint filminden kolaj. 1987 yapımı pasivadi pranam. bir rivayete göre breakdance motifleri içeren ilk telugu film imiş. 

       amaaaan!! noldu burası böyle ya! ty segall dan girdik, telugu dan çıktık. çok dağıldı, toparlayamıyorum. "damn you, monday mornin!!"

      + son sozüm, bir parça; iki video. ne dersiniz a mı b mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder