4 Ocak 2012 Çarşamba

u2:beatiful day________________________________arch


        videoyu görünce anladığınız üzere günün konusu; havaalanı. ayrılmayı ya da kavuşmayı simgeleyen devasa yapılar. pek çok filmde, videoda karşımıza çıkarlar.
        spielberg ün terminalde geçen the terminal adında bir filmi olduğu malum. u2 nun bu videosu da sadece terminalde geçiyor. paris-charles de gaulle havaalanı, 2f terminali. yapıya sonradan eklenen kısımlardan. mimarı dünyanın dört bir yanındaki havaalanı tasarımlarıyla tanınan paul andreu. 60larda tasarlanmaya başlayıp yıllar içinde ihtiyaçlar arttıkça büyüyen bir proje. 2004 gibiydi bu yeni yapılan tarafta çatı çöktü, can kaybı oldu. tasarım hatası mı, üretim hatası mı tartışmaları. tüm tasarımın en çok eleştirilen tarafı, sirkülasyonu. a dan b ye ulaşmayı imkansız kılan sirkülasyon şeması herkesin ağzında. binanın olumsuzluklarını videoda görmüyoruz tabiki. yapı tüm fotojenikliğiyle kameranın karşısında.  içerideki ışık öyle güzel ki izlerken hakikaten beautiful day hissi canlanıyor.
         baştan sona havaalanında geçen bir başka video geçen yaz çok ortalıktaydı. simple plan- jetlag videosu. mekan, toronto pearson havaalanı. kamera önünde yine ferah, aydınlık pozlar. işin içinde som ve moshe safdie parmağı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder