1 Mart 2014 Cumartesi

bombay bicycle club:luna

     
          bbc nin dördüncü albümü "so long, see you tomorrow" şimdi tüm kasetçilerde. Videolanan ikinci parça "luna" halaya elverişli hülyalı pop şeklinde gelişmiş.

         videoda suda ahenkle dans eden ablalar var. daha önceden yapılmış onlarca ama gerçekten onlarca senkronize yüzmeli video varken bir yenisine ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum, pek etkilenmedim. yönetmen anna ginsburg, geçmiş zamanda how can you swallow so much sleep videosuyla daha çok takdirimi kazanmıştı.

         albümü çekiştirelim biraz. bu saatten sonra "indie rock dinliyorum ben; bbc felan" diyeni sopayla dövebiliriz. rock görünürde yok, indie desen şaibeli. bu albümün prodüktörlüğünü solist jack steadman kendisi yapmış. jack'in soundcloud gibi yerlerde yayınladığı solo işlerinin elektronik tınısı tüm eserlerde mevcut. bi de jack hazırlık sürecinde dünyayı gezmiş (cennet yurdumuz dahil) öyle olunca da world music nedir onu keşfetmiş paşam. bollywood var, orta doğu var, trip hop var, 90lara selam ettiğimiz saniyeler var. sonra bi yığın enstrüman da var. vokaller zaten biri alttan biri üstten. yani çok zengin albüm, öyle böyle değil. bu zenginliğin gözümüze gözümüze sokulduğunu hissettiğiniz anlarda isyanınız yükselebilir. "feel" adlı eserde misal; önce bir şaşkınlık sonra istemsiz kahkahalar. sonrasında  "biz sana cowbell kullanamazsın demedik bbc" serzenişi. anlatamam, görmen lazım.

        röportajlarda "our best album" felan denmiş ama öyle bi şey yok heyecanlanmayın. "a different kind of fix" hala açık ara önde. bu çocuklar denemeyi seviyolar; yine öyle olmuş, denemişler. tarzlar arası kapı kapı gezen diğer gruplara kızıyosun bunları kayırma diyebilirsiniz. ama bunların olayı bu zaten. rock denediler, folk denediler. ilk albümden beri arar dururlar. eninde sonunda, araya araya bulsam izini mertebesine erişeceklerine inancım tam.

         + onlarca dediğimde inanmamıştınız di mi;




         ++ örneklere devam edebilirdim ama kağıdım bitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder